Webdesign inspiratie. Waar haal je het vandaan?
Al mijn designs zijn helemaal zelf gemaakt. Het allerleukste is beginnen met een leeg scherm en zelf een mooi design maken. Een WordPress-template zal ik niet snel gebruiken. Net zoals ik nooit een website 1-op-1 zal kopiëren. Natuurlijk laat ik me wel inspireren door wat ik om me heen zie. En kom ik soms elementjes tegen in een website die ik ook heel graag wil toepassen. Beter goed gejat, dan slecht bedacht. En dit gaat altijd over een functie, niet over de vormgeving.
Nadat ik een nieuwe klant heb gesproken en de wensen in kaart zijn gebracht, is het tijd om inspiratie op te doen. Heerlijk struinen en de mooiste designs tegenkomen. Met het wensenlijstje van de klant bepalen wat goed past en in welk jasje ik dat ga steken.
Dit is waar ik mijn inspiratie vandaan haal!
Een zoekopdracht op #webdesign levert enorm veel resultaten op. Ik zoek altijd in twee richtingen, Designs in dezelfde branche als mijn project, om te zien wat de concurrentie doet. En willekeurige designs, die niks met mijn project te maken hebben. Want daar kom je misschien wel functies tegen die perfect bij de klant passen.
Pinterest zit helemaal vol met inspiratie. Hier zijn ontelbaar veel designs te vinden, in alle soorten en maten. Kleurrijk, zwart-wit, minimalistisch, druk, modern, rustig, fris, donker. Noem maar op! Ik vraag klanten vaak ook een Pinterest bord te maken met kleuren & designs die ze aanspreekt. Met mijn eigen bord en het bord van de klant, krijgt de website al gauw vorm.
Portfolio's van concullega's
Ja echt. Ik kijk stiekem bij de concurrentie in de keuken. Concullega's met dezelfde doelgroep hebben vaak vergelijkbare klanten in hun portfolio. Wat hebben zij gedaan en hoe ga ik dat beter doen. Met die gedachte neem ik een kijkje in de portfolio's van anderen.
Mijn eigen database
Altijd als ik een mooie website tegenkom, sla ik die op. Zo heb ik een mooie database gecreëerd, waar ik vaak even doorheen blader. Dit kan van alles zijn. Mooie fonts, aansprekende kleurcombinaties, handige indelingen, of juist een hele verassende indeling. Als ik na een tijdje een website weer bekijk en ik kan me niet direct herinneren, of terugzien, waarom die website op mijn lijstje is gekomen, haal ik hem er direct weer af. Maar dit gebeurt bijna nooit, vaak zie ik meteen weer waarom een website het tot mijn database heeft geschopt.