BEKIJK MEER

Waarom werken met WordPress?!

Omdat WordPress een gebruiksvriendelijk programma, is waarmee mijn klanten na oplevering zelf in staat zijn wijzigen te doen. Je website is makkelijk responsive te maken én zoekmachinevriendelijk. In de basis is het een gratis systeem, waardoor je (bijna) geen kosten hebt aan je website.

Wat is WordPress?

WordPress is een CMS Systeem (Content Management System). Simpeler gezegd: WordPress is een computerprogramma om websites mee te bouwen. Hiermaak je gebruik van vaste basis (thema’s), aangevuld met plug-ins (het best te vergelijken met apps op je telefoon). Samen met de mogelijkheid om doormiddel van coderen, HTML/CSS/JavaScript, kun je met WordPress vrijwel alles bouwen wat je maar wilt.

WordPress is niet het enige CMS systeem, maar ik vind het erg fijn werken en heb (nog) geen enkele reden om een ander systeem teproberen.

WordPress is gratis

Waardoor het heel laagdrempelig is om uit te zoeken of WordPress ook hét systeem voor jou is. De intuïtieve inrichting maakt het een geschikt systeem voor iedereen met de juiste portie interesse. Basis computer kennis is wat mij betreft wel een pré!

De mogelijkheden zijn eindeloos

Thema's

Doordat je een WordPress website opbouwt met thema’s en plug-ins zijn de mogelijkheden eindeloos. Zo zijn er via verschillende wegen ontelbaar veel thema’s te downloaden als basis voor je nieuwe website. Sommige thema’s zijn alleen beschikbaar tegen betaling. Meestal is dit een eenmalige aanschaf en de prijzen zijn in principe heel netjes. Zeker als je je bedenkt dat je er daarna tot in den treure gebruik van kunt maken is dit de investering zeker waard!

Plug-ins

Voor plug-ins geldt hetzelfde. Ik maak zelf gebruik van een aantal betaalde plug-ins, voornamelijk omdat deze de snelheid & beveiliging van mijn website bevorderen. Voor belangrijke functies op je website moet je wat mij betreft niet bezuinigen.

Als jij bijvoorbeeld een online-afspraak-functie op je website wilt, is dit mogeljjk tegen betaling. Maar als je dat een perfect werkende afspraken-kalender oplevert die je klanten oplevert, mag dit je absoluut niet tegenhouden!

Coderen

Als laatste aanvulling op de basisthema’s & plug-ins is er ook ruimte om zelf te coderen. Zo kun je ervoor zorgen dat de puntjes op de i worden gezet, precies zoals jij het wilt.

Is WordPress zoekmachinevriendelijk?

Jazeker! Een website gebouwd in WordPress is automatisch zoekmachinevriendelijk. De code is schoon en overzichtelijk, waardoor zoekmachines makkelijk hun weg vinden en je website snel goed scoort. Vul dit aan met SEO-plugins om ook je teksten en webpagin’s te optimaliseren en je website is volledig SEO-vriendelijk!

Responsive design met WordPress

Met behulp van handige tools, bijvoorbeeld de pagebuilder Elementor, is het makkelijk om je website responsive te maken. Schakel snel tussen de verschillende weergaves en zie direct hoe je website er mobiel uitziet! Tegenwoordig is al gauw 50% van de websitebezoeken via een mobiele telefoon, dit moet dus optimaal werken.

Nadelen WordPress

Geen voordelen zonder nadelen, dus die heeft WordPress ook.

Een veelgehoorde kritische noot is dat plug-ins je website langzaam maken. Je moet inderdaad voorkomen dat je geen wildgroei aan plug-ins download, maar hou het bij de plug-ins die je ook echt gebruikt.   Check ook altijd hoe accuraat een plug-in is en of deze regelmatig wordt geupdate. Dit vertelt je veel over de kwaliteit van de plug-in.

Heb je veel losse plug-ins, waar je maar een klein deel van gebruikt? Verdiep je dan eens in de mogelijkheden om al deze losse plug-ins te vervangen voor één betaalde plug-in. Zo maak ik zelf gebruik van Elementor Pro, JetPack en CrocoBlock. Alle drie betaalde plug-ins, maar ze omvatten wel alles wat ik nodig heb, waardoor ik geen andere ‘losse’ plug-ins meer gebruik.  

Conclusie; Waarom werken met WordPress?

WordPress is een gebruiksvriendelijk programma, waarmee mijn klanten na oplevering zelf in staat zijn wijzigen te doen. Je website is makkelijk responsive te maken én zoekmachinevriendelijk. In de basis is het een gratis systeem, waardoor je (bijna) geen kosten hebt aan je website.

Bijna geen kosten?!

Zonder domein en hosting geen website in de lucht! Dus het is nooit helemaal gratis.
En bezuinig alsjeblieft niet op je hosting. Als jij voor een duppie op de eerste rij wilt zitten met een super goedkope host, zit je achteraan als het gaat om snelheid & service. Jij kan je website nog zo goed inrichten, een trage host geeft een trage website. En als je, om wat voor reden dan ook ,ooit problemen hebt met je website, wil je niet wachten op een klantenservice die ‘meestal binnen 3 dagen reageert’.

En nu lekker aan de slag met je website! Want als je het mij vraagt is er niets leukers dan digitaal knutselen in WordPress!

Laura

Laura

Een mooie website boordevol professionaliteit én persoonlijkheid !

MENU

Neem contact op

Binnenkort beschikbaar!

Website in één dag

Op dit moment ben ik druk bezig met de voorbereidingen om te starten met “websites in één dag”.

Ben jij geïnteresseerd?
Super, want ik ben op zoek naar testcases. In ruil voor feedback op het proces, krijg jij een mooie korting!

Waarom wachten?

Neem contact met me op

Laat je gegevens achter in onderstaand formulier en ik laat snel van me horen

Ik wil een nieuwe website!
Heb jij al een website?
Waar kan ik je mee helpen?